Містика в районному масштабі 5: зачаровані скарби

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 1
ГіршийКращий 

Дана стаття буде цікава не тільки любителям легенд і переказів, нею повинні зацікавитись ті люди, які мають пристрасть шукати різні старожитності — копачі. Якщо відверто, я сам полюбляю такий відпочинок, причому, сучасні технології сприяють поширенню в маси такого роду захоплень. Тепер придбати металошукач — не проблема. Більшість думає — купив обладнання, вперед за пригодами! По великому рахунку, так воно й є, тому що основна маса так нічого путящого не знайде. А от ті, що досліджують, знають де «рити», можуть бути в великій небезпеці.

Особливості скарбів

Загальновідомий факт, що добро може бути закляте або ні. Останній варіант — це просто сховані кошти. Спробуйте уявити, часи колективізації, йде розкуркулення. Багатьох хазяїв комісари вже відправили в Сибір, один розумний господар завчасно заховав своє майно в надрах Матінки-землі або в озері. Таке збіжжя не несе в собі негативу, кожен, хто знайшов скарб такого плану, нічим не ризикує. Це так, як знайти загублені монети і т. д.

Але існують закляті скарби, оце страшна річ. Гроші можуть прийти до його власника нечеснім шляхом, найгірше, коли через вбивство, тоді ці коштовності, самі собою, несуть негативну енергетику. А буває, що таке добро зв’язане з містичною стороною, і тоді я не заздрю тій людині, яка знайшла дані статки.

Є люди, які мають надприродні здібності, і можуть зачарувати свої грошенята, а деякі просто залишали з закопаними скарбами кілька вбитих товаришів. В обох випадках, знайти таке майно — прокляття. Причому, проклятий може бути не тільки мисливець за старожитностями, а й його рідні. Нечисте майно може взяти тільки той, кому дозволить заклинатель, як правило, це його рідня, або взагалі таких людей нема.

Зачарований скарб не несе в собі негативу тільки після того, коли сплине час їхнього прокляття, тоді вони підходять ближче до поверхні, якщо вони не будуть знайдені, або людина відмовиться від коштовностей, грошенята знову опускаються нижче в землю.

Всі, кому вдалось відшукати цвіт папороті в Купальську Ніч, можуть заволодіти будь-яким скарбом безперешкодно, але я таких щасливців не знаю. В календарному плані, краще всього даються пошуки старожитностей від Паски до Ушестя.

Ще потрібно згадати про духа, який охороняє нечисте добро — Скарбник. Він чітко знає, хто може взяти скарб, кому заповідав його господар, а для інших — це найстрашніший монстр, який може інфікувати вас страшною хворобою, або перевернути авто близької вам людини. Як охоронець, він міг приймати різний образ, можливо довгобородого дідуся, але коли кошти потрапляли не до потрібної людини, він ставав безтілесним створінням, замість живого організму, який тільки-но був біля вас, не залишилось нічого крім, кераміки і змій. Але образ духа не завадить йому нашкодити своєму кривднику.

Будь яке зло готове віддати вам всі коштовності за безсмертну душу, якщо хтось до цього готовий, Гоу! Але це найбезглуздіше рішення в житті.

Якщо вибрати час перед Ушестям (але раз на 7 років), вночі, можна побачити скарби, які випромінюють світло: червоне, біле, синє. Це означає — зачарований скарб має: золото, срібло і мідь. Якщо не боїтесь, кидайте в яскраве світло якимсь лахміттям, і тоді можете заволодіти коштовностями. Давні скарби можуть приймати різну ілюзорну форму на поверхні землі: бабуська в червоній хустині, дідок, коник, пес і т. д.

В нашому районі багато населених пунктів мають свої легенди. Наприклад, деякі місцини пов’язують з князівським періодом, що символізує зв'язок з древньокиївським періодом і стародавніми коштовностями. А легенд про козацькі і гайдамацькі часи незліченна кількість, і звичайно про те, як наші славні предки ховали грошенята, теж.

Редакція вважає недоцільним вказувати конкретні місця, заради безпеки наших читачів, щоб вони не почали перевіряти свої теорії. Містичний світ набагато небезпечніше від коронавіруса.