Що робить, щоб ловить 2: поради рибакам

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Ця стаття направлена на допомогу рибакам-любителям, для тих, хто просто прийшов помилуватись природою, якщо повезе, щось впіймати. Тим рибакам-професіоналам, які знають, що таке «бейтраннер» або діаметр шпулі, ця публікація може не полюбиться. Вона буде більш цікава для тих, хто звик рибачити «старими» поплавочними категоріями і не звертає уваги на розвиток рибацької індустрії.

Браконьєрам теж дана стаття не потрібна. Та я думаю, що вони й читають то з труднощами. Якщо людина займається знищенням власної домівки і не розуміє цього, вона апріорі навіжена. Для таких потрібно застосовувати тільки методи прямого впливу.

Зараз якраз весна, пора, коли можна буде закинути поплавочну вудку або спінінг. Такий відпочинок дуже люблять в нашій місцевості. Є кілька дієвих порад для рибалок, щоб їх улов був чималенький, а час, проведений біля води, був одним з найкращих сторінок їхнього життя:

  • Використовуйте природні аттрактанти. Наприклад: часник, окріп і т. д. Часник можна подавити і на тиждень кинути в пахучу олію, потім просто мокайте наживку на крючку в пахучу рідину. Окрім, можна залить спиртом або горілкою, добавивши трохи води, щоб не відчувалось запаху алкоголю. Поставити настоятись теж на днів сім і можна використовувати.
  • До наживки або черв’яків можна добавляти пахучі рослини, які ростуть навкруги водойми. Особливо стійкий і приємний запах для риби має чебрець. Додайте його до черв’яків і клювати стане в два рази краще. Полинь в таких випадках може діяти як відлякуючий засіб.
  • Для прикорму добре підходить каша пшоняна або ячна. Зварена і настояна. До неї додають ті пахощі, які додаються до наживки.
  • Вузли на крючках перевіряйте вдома.
  • Якщо крючки затупились, а замінити немає можливості, візьміть сірникову коробку і використовуйте її як наждачний папір. Крючки дуже добре заточуються.
  • Може статись не аби-яка неприємність, коли зламається або від’єднається коліно вудки. Не впадайте у відчай. Відріжте зламану частину (якщо це можливо), візьміть частину цупкого поліетиленового пакету, обв’яжіть коліно і нагрівайте акуратно сірниками. Пакет збільшить ширину вудилища, можна комплектувати снасті і ловити далі.
  • Засобом від комарів може стати полинь. Просто спробуйте натерти нею частини тіла. Якщо біля вас горить вогнище, киньте в нього гриб-губку, вони теж відлякують набридливих створінь.
  • Якщо на вулиці жарко, а ви хочете продовжити життя своїй рибі, киньте в ємність, де вона знаходиться, вільхового листя.
  • Чіпляйте черв’яка завжди, щоб він ворушився – це активізує хижацьку активність риби.
  • Не бігайте по різним місцям, спробуйте спочатку всю наживку, а тоді приймайте рішення про перехід на іншу ділянку.
  • У нас влітку досить жарко, тому краще клює з п’яти ранку до дев’яти. Ввечері з семи і до темна, можливий нічний кльов до дванадцяти.

Якщо людина приїхала просто відпочить з друзями на природі, випити спиртних напоїв – це не риболовля, а простий відпочинок в мальовничій місцині, тому не плекайте великих сподівань на трофеї при такому дозвіллі. Хочете мати якусь рибу ‒ проведіть з вудочкою годин три, а потім можете веселиться.