Свято весни і краси

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

В нашому світі жінка є еталоном краси. Звичайно, слабка стать мала право на існування свого свята, бо вони роблять наше життя більш яскравим, навіть змістовним. Коли ж повинні всі представниці жіноцтва «справляти» свій день?

На якій даті зупинимось?

В Союзі було прийнято святкувати жіночий день 8 березня, так це свято дійшло до наших днів. Не хочу вдаватись в деталі про історичні передумови виникнення, або як проводили час на початку минулого століття. Так, засновниками свята стали прихильниці лівих ідей, Роза Люксембург і Клара Цеткін. Тоді були популярні комуністичні напрями і боротьба жіноцтва за свої права. Згодом свято втратило своє феміністичне значення і перетворилось на відзначення жіноцтва в суспільному значенні.

Думаю Роза і Клара були б дуже розчаровані тим, як зараз сприймається 8 березня. Для них головне було прирівняти жінок у правах з чоловіками, а не навпаки, щоб сильна стать захоплювалась витонченими лініями представниць слабкої статі. Це було неприйнятно для двох феміністок.

Якщо мені зараз хтось скаже, що відзначає восьме, як марксистський день, то ця людина просто «крейзі». Від «комісарів» у ньому залишилась тільки дата.

При чому, люди не дуже схильні змінювати свої традиційні уявлення – це психологічний бар’єр. Замінити 8-е, на якийсь інший день, справа дуже клопітна. Згадаймо введення християнства. Дуже довго Київські князі боролись з пережитками язичництва, а потім вирішили адаптувати стародавні традиції до потреб того часу. І тепер ми маємо пласт язичницької культури, яка переплетена з християнською релігією.

Жінки не «заморочуються» якимись нюансами, вони просто хочуть мати свій день. І саме головне – правильно привітати своїх солодяток.

Подарунки

Чоловіки, будь ласка, будьте оригінальними, і ваш подарунок запам’ятається надовго:

  • Якщо ви хочте поздоровити бабусю ‒ купіть їй новомодній гаджет. І не зважайте на те, що вона буде кричати про свою неспроможність ним користуватись. Скажіть – це треба, головне бути в тренді. Навчяться. То вони прибідняються, не хочуть, щоб ми витрачали кошти. Людям, які пережили Сталіна освоїти девайси – елементарна річ.
  • Для подружок, які працюють по різних офісах, хорошим буде подарунок – іграшка анти-стрес. Це цікавий вибір, по-перше, класичний варіант – сама іграшка. По-друге, ваша любка зможе зігнати свою лють на ляльці, а не «пресоне» начальника чи представника безпеки офісу. Дивіться – ви покращуєте настрій своїй милій і допомагаєте їй зберегти роботу.
  • Кохана дружина оцінить зроблене щось своїми руками: обід, кованій виріб, дерев’яного коника, картонну «коробочку» аби то було від душі.
  • Для рідної мами дуже приємними стануть білети на якесь модне шоу. Спробуйте відшукати, щось веселе, а не Виника, який взагалі притуплює радощі, ну і не реп звичайно (хоча це справа смаку).
  • Якщо колегам на роботі не «скідуються» – це «напряг». Ну й тут треба розібратись, наскільки ви їх любите. Купіть їм смачне печиво, торт чи бісквіти – хай поправляються.
  • Сестру можете познайомити з якимось із своїх друзів, знайдіть найбільш чепурного, а якщо в неї хтось є, «підкиньте» їм білети на якусь танцювальну програму. Всі залишаться задоволеними.
  • Квіти – це символ весни.

А саме ліпше розберіть ялинку – це найкращий подарунок для будь-якої жінки на 8 березня.