Ностальгічні нотки 2: мода 90х

вкл. . Опубліковано в Блог makariv.com.ua

Рейтинг користувача:  / 0
ГіршийКращий 

Дев’яності, то дуже цікавий період, недавно розвалилась велика держава, люди познайомились з цікавими виробами Заходу і т. д. В більшості своїй, наші люди були, як індіанці доколумбової Америки, за яскраві брязкальця можна було виторгувати купу «бабла». Але це епоха, можливо на сучасний погляд, в той час, одягались  абсолютно без смаку. Та то пусте, кожне покоління виробляє якесь своє бачення на різні речі і події. Тому літні люди завжди будуть сидіть на лавці і говорить – «А в наш час, так не оголяли п’яту точку!» То брехня, підкреслювали свої форми, як тільки можливо.

Давайте пригадаєм «шмотки» 90х:

  • Спортивний костюм. Зараз це вже на рівні анекдота, але тоді, можна було побачити персонажа в «спортивках», заправлених в шкарпетки і в туфлях з гострими носами. Можна було «наперти» олімпійку і класичні брюки. Всі хлопці вважали себе жорсткими «бродягами», тому стрижку підбирали собі відповідну – лиса голова або «полубокс». Тепер в такому «прикіді» можливо побачити лише категорію, яка в народі іменується – «гопніки».
  • Лосини. Скільки було яскравих кольорів. Дівчата були, як кольорові папуги, але то було дуже класно. З дивними зачісками, на високих платформах, такі «королєви» танцювали ламбаду, ну який парубок залишиться байдужим від такої картинки?!
  • Блайзери. Так тоді називали кепки. «Таскали» їх всі, навіть вночі на дискотеку. Самими хвацькими були блайзери з написом USA. То вже, якщо порівнювати з сучасністю, «щільний гламур».
  • Джинса. Ці вироби популярні й досі. Шиють їх трохи по-іншому, але сенс такий же. Куртки, штани – то класика, як 90х так і 80х.
  • Светри – «бойси». Носили їх, як хлопці так і дівчата. Якісь паралелі можна провести з кофтинами «оленячого виду», які стали тепер дуже популярні.
  • Плащі – балонові. Тоді був популярний серіал – Коломбо. І чоловіки і жінки вважали шиком придбати такий виріб.
  • Шкіра. Такі предмети могли дозволити собі багаті люди. Шкіряні плащі, куртки – носили бізнесмени і «браткі». Прості громадяни обмежувались замінниками шкіри.
  • Малинові (яскраві) піджаки. Це дресс-код крутого і, головне, багатого індивіда. Ще обов’язково – золота «цепура», барсетка, «гайка» і Мерседес.

  • Косухи. Шкіряні куртки. Але вони були притаманні для категорії всіляких меломанів. Особливо – анархістів, любителів Хеві-Метал.
  • Сорочки в клітинку. Ну зараз теж можна побачити такий відтінок, але тоді це були якісь, незрозумілої якості, роби. Смішно виглядали, коли носили такі сорочки з темними окулярами. Прямо «термінатори і кобри» в одному обличчі. Дівчата нагадували фермерських дочок з штату Невада, які дуже хочуть втекти в столицю з цієї глушини.
  • Міні-спідниці. Після сссрівських платтів до колін – це був протест проти «пуританства» минулої доби. Такі спіднички звели з розуму не одного юнака. Якщо дівчина більш заможна, то могла дозволити собі навіть шкіряну міні. То предмет заздрощів – тоді була така мрія у дівчат, звабить іноземця і поїхати в Європу. Зараз це виглядає трохи дико.
  • «Кроси». Кросівки любили як чоловіки, так і жінки. «Адіки» – то межа досконалості. Іноді можна було придбати: «Адідос», «Адидас» і так з усіма брендами.

Згадуйте ті далекі часи з посмішкою: для когось це «сором» в стилі, а для більшості ‒ ціла епоха!