Крок до пізнання світу

вкл. .

Все людство і кожна людина - частина природи. Проте перетворюючи природу, ми забули, що самі - її найскладніший і найтонший витвір. Початок XXI століття (в якому живемо) підводить сумний підсумок недбалого ставлення до навколишнього середовища. Тож останніми роками в нашому районі поширився рух за відновлення гармонії між силами природи і людським суспільством.
Вчителі початкових класів розвивають і в своїх вихованців турботливе ставлення до довкілля на уроках та в позаурочний час. Зокрема на індивідуальних заняттях за рахунок районного бюджету, де учні можуть глибше пізнати закони природи, здобути більш глибокі знання.
 
 
Адже кожен учитель знає, що серед дітей немає нездібних, бездарних, кожна дитина розумна, талановита по своєму. На озброєння наше учительство взяло слова великого педагога В.О. Сухомлинського: „Важливо, щоб цей розум, ця талановитість стала основою успіхів у навчанні, щоб жоден учень не вчився нижче від своїх здібностей". І як результат з 2004 року школярі Макарівщини беруть активну участь у Всеукраїнському інтерактивному конкурсі „Колосок". І якщо тоді їх було лише 42, то вже у 2006 рік -  169 учасників, а в нинішньому - 224. Діти - переможці та педагоги, які готують цих талановитих школярів, є стипендіатами голови районної державної адміністрації. Найактивніше проходять конкурси у Макарівських №1,2,3, Новосілківській, Забуянській, Пашківській та Мар'янівській ЗОШ.