20 років Забуянській школі

вкл. .

7 вересня 1987 року будівельники Закарпаття вручили ключі від новозбудованої Забуянської загальноосвітньої школи, яка споруджувалася під Чорнобильську програму, господарям - колективам педагогів та учнів. Відтоді проминуло двадцять років.

Привітати із ювілеєм рідну школу приїхали її колишні випускники. І не з порожніми руками, а з подарунками. Завітали запрошені гості: заступник голови райдержад-міністрації О.М. Майстренко (до речі, Олег Миколайович саме тут здобув середню освіту), начальник відділу освіти райдержадміністрації В.О. Гартфіль, сільський голова Л.П. Кубіцька, директор Київської загальноосвітньої школи №22, яка взяла шефство над сільським навчальним закладом, Т.П. Горносталь. Як завжди, бажані тут гості - підприємці, а саме: С.С. Соловіцький, Є.Г. Корженко, В.А. Пелюхівський, Н.В. Швачка. Ці люди підтримують педагогів у всіх починаннях, надають допомогу в проведенні заходів, у вирішенні різних життєво-необхідних питань. А ще О.М.Ткаченко та М.А.Мельник-представники будівельної корпорації „Т", філіал якої розташований у Забуянні, що також переймається проблемами місцевої школи.
Урочистості проходили у святково прикрашеному спортивному залі. Гості з цікавістю оглянули виставку школярів „Фантазія і природа", які в композиціях з квітів передали свої почуття до України, рідної землі, педагогів; вишивки майстринь села. Учасників свята привітали насамперед школярі, а директор Забуянської школи І.Є.Кошман розповів історію школи з перших днів її заснування й до будівництва нового приміщення, про сьогодення педколективу й учнів. Він поздоровив вчителів-ветеранів, яких також запросили на ювілей, і вручив присутнім у залі грамоти, подарунки, а працюючим нині педагогам - грамоти, спонсорам - подяки.
З словом-привітанням звертається й її колишній випускник, заступник голови райдержадміністрації О.М. Майстренко. За дорученням голови райдержадміністрації та голови районної ради він не тільки щиросердно вітає усіх з ювілеєм, але й вручає від райдержадміністрації та районної ради телевізор.
Привітали з 20-річчям школи також начальник відділу освіти В.О.Гартфіль, сільський голова Л.П. Кубіцька та інші гості. Багато прозвучало теплих слів подяки на адресу колишніх і нинішніх педа¬гогів, побажань подальших успіхів на освітянській ниві. Упродовж всього свята віншували винуватців торжества учасники народного фольклорного ансамблю „Чебреці". Закінчилося ж воно фейєрверком. І здіймалися над селом різнокольорові вогники, оповіщаючи - життя триває, життя продовжується.