Велика кільцева пройде через район

вкл. .

Одним з підсумків найближчої п'ятирічки стане введення в дію Великої кільцевої дороги навколо Києва. Обласна держадмі­ністрація має твердий намір розпочати будівництво цієї автомагі­стралі вже у 2007 році.

А першим кроком у реалізації масштабного і дороговартісного проекту стане реконструкція 30-кілометрової з'єднувальної ділянки між автошляхами М-01 та М-03 (дорога від Борисполя до Броварів). І якщо врахувати, що в процесі будівни­цтва використовуватимуться найсучасніші матеріали, найновіші технології та найсвіжіші досягнення світової інженерної думки, то неважко буде зрозуміти, що Велика кільцева має всі підстави претендувати на звання «проекту століття». Нічого подібного в області (та й в усій Україні) вже давно не будувалося.

Велика кільцева дорога пройде територією восьми районів та чотирьох міст області: Бориспільського, Бородянського, Бро­варського, Васильківського, Вишгородського, Києво-Святошин-ського, Обухівського, Макарівського районів та міст Бориспіль, Бровари, Васильків, Ірпінь.

Для жителів області, особливо тих районів, де пройде май­бутня траса, пропонований проект - більше, ніж звичайна транс­портна магістраль, для них вона - стратегічний об'єкт. Адже там зовсім по-іншому відбуватиметься забудова та розвиток населе­них пунктів. Сьогодні на місцях тривають громадські слухання, в ході яких узгоджуються багато спірних моментів.